“COPILARIE IN CULORI” – Expozitie de pictura

Trei adolescente, Alexia Teodorescu, Tasnim Chazli și Iman Chazli, care au în comun pasiunea pentru culoare, prezintă „Copilărie în culori”, sâmbăta viitoare, de la ora 15.00, la librăria Cărturești. Cele trei fete pictează sub îndrumarea profesoarei Octavia Stratulat, sunt atrase în special de Art Nouveau și de impresionism. Expoziția „Copilărie în culori” prezintă interpretările celor trei adolescente după tablouri celebre semnate de mari pictori precum Claude Monet și  Paul Cezanne, dar și lucrări de natură statică după model.

Alexia Teodorescu are 11 ani și este, de doar câteva zile, elevă a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”. Este fascinată de creațiile lui Leonardo da Vinci, Pablo Picasso și Gustav Klimt. Tabloul care îi este cel mai drag este o interpretare a lucrării „Femeia care plânge”, de Klimt.

Tasnim Chazli are 12 ani, este elevă a Liceului Teoretic „Ovidius” și preferă natura statică, elementele de arhitectură și lucrările ușor abstractizate. Elevă a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, adolescentei Iman Chazli (11 ani) îi plac peisajele și naturile statice cu flori.

În timpul liber, când nu pictează, Iman și Tasnim cântă la pian, iar Alexia se dedică dansului, fiind câștigătoarea mai multor concursuri de dans sportiv.

Sursa:
Telegrafonline.ro

Parteneri media:
Action Television Production
Barcuta cu Povesti



Share this article :

Trimiteți un comentariu

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Lucia Tarase - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger